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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  10/12/2015
Data da última atualização:  06/04/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  RAPHAEL, K. J.; CHRISTIAN, K. T.; JULIANO, R. S.; LISITA, F. O.; SOULTAN, M. Y.; HERVÉ, M. K.; ALEXIS, T.
Afiliação:  KANA JEAN RAPHAEL, University of Dschang; KEAMBOU TIAMBO CHRISTIAN, University of Buea; RAQUEL SOARES JULIANO, CPAP; FREDERICO OLIVIERI LISITA, CPAP; MFOPOU YOUSSOUF SOULTAN, University of Dschang; MUBE KUETCHÉ HERVÉ, University of Dschang; TEGUIA ALEXIS, University of Dschang.
Título:  Effects of substituting soybean with Moringa oleifera meal in diets on laying and eggs quality characteristics of KABIR chickens.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Journal of Animal Nutrition , v. 1, n. 4, p. 1-6, 2015.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study was designated to evaluate the effect of Moringa oleifera leaf meal on laying performance of the KABIR strain hens. A total of 27 pullets and 3 cockerels were randomly distributed into 3 groups and randomly fed with diets T0, T5 and T10 in which soybean was gradually substituted at 0, 50 and 100% with Moringa oleifera leaf meal (MOL). The results showed that feed intake decreased with increasing level of MOL. The first egg was laid at 25 weeks in the group of chicks fed with 5% of MOL. The lowest feed conversion ratio (FCR) and the highest egg production were recorded with 5% MOL, while the highest FCR and the lowest egg production were recorded with the highest MOL level (10%). Except for circumference of eggs and the yolk weight, eggs characteristics and hatchability were not significantly affected (P>0.05) by the inclusion levels of MOL in the diet. The mortalities recorded in this study (21, 30 and 37.5% for 0, 5 and 10% of MOL respectively) were above 12% recommended by the IPH (International Practices Hatchery).
Palavras-Chave:  Eggs incubation; KABIR chickens.
Thesagro:  Galinha; Moringa Oleifera; Ovo.
Thesaurus Nal:  Chicken eggs.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAP59476 - 1UPCAP - PPSP1815018150
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  05/12/2018
Data da última atualização:  06/06/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CORRÊA, C. L. O.; LUNA, A. S.; PENHA, E. das M.; GOTTSCHALK, L. M. F.
Afiliação:  Carla Levi O. Corrêa, UERJ; A. S. Luna, UERJ; EDMAR DAS MERCES PENHA, CTAA; LEDA MARIA FORTES GOTTSCHALK, CTAA.
Título:  Determinação de acrilamida por espectrofluorêscencia em amostras de café.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA S CAFEEIRAS, 44., 2018, Franca, SP. O Nosso café, melhorados desde o pé: Trabalhos apresentados. Varginha: Fundação Procafé, 2018.
Páginas:  p. 182-183
Idioma:  Português
Notas:  23 a 26 out. 2018. Seção 4.5. Colheita, preparo, qualidade do café, consumo e saúde.
Thesagro:  Café; Produto de Origem Vegetal; Qualidade; Tecnologia de Alimento.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA14299 - 1UPCPC - DD
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